06-10-03

St-Niklaas

Gisteren, 27 september was ik in de Aldi. Toen ik me naar de kassa begaf merkte ik op dat er een heel gamma chocolade, marsepein, en andere versnaperingen voor Sinterklaas reeds te koop werden aangeboden.
Je zal er maar staan met je kleuter die vraagt "O, kijk mama, Sinterklaas is hier al geweest, wanneer komt hij bij ons ?"  "Nog 70 keer slapen, liefje."
Ik vind dat echt schandalig en het ergert mij mateloos dat dit zomaar kan !
De hele sfeer rond Sinterklaas wordt op die manier kapotgemaakt.
Kan daar geen reglementering voor komen of is die er misschien al en lapt men dit gewoon aan zijn laars(je, danku Sinterklaasje...)?
Bij Lidl zag ik zelfs al versnaperingen voor Kerstmis liggen, dat is al helemaal overdreven, ik heb helemaal nog geen zin in kerstsfeer nu, maar dat van Sinterklaas stuit me het meest tegen de borst omdat het hier toch vooral om kinderen gaat.
Ik ben ervan overtuigd dat ik niet alleen ben met mijn standpunt, ik moest dit gewoon even kwijt !
 
Groetjes,
Rikki

14:13 Gepost door meinona | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

ik ook ik vind het ook niet leuk om altijd te moeten zeggen dat de hulp sinten hun boodschappen daar doen en dat de sint die terugbetaald .....stom hé ..maar hij gelooft het wel !

Commercieel is dat allemaal wel , en de ene probeert altijd vroeger te zijn dan de andere ...waar gaat het eindigen ...

Gepost door: mamaatje | 07-10-03

Commerce Ja, het is inderdaad "commerce" en ik besef ook wel dat je dat moeilijk kunt tegenhouden (zie maar naar de Halloweenrage die hier ook ingeburgerd raakt), maar het probleem is dat men er al ZO VROEG mee begint ! Daarom wou ik dat eens even aankaarten, ook in de hoop dat er misschien verandering komt. Het zou toch goed zijn dat er een wet komt die bv.verbiedt dat er vóór een bepaalde datum al dingen met de afbeelding van de Sint en Zwarte Piet worden verkocht ! En dat mag ook voor andere feestperiodes in het jaar !

Gepost door: Rikki | 08-10-03

Reeds wetten Naar mijn weten bestaat hier reeds een wet rond. Vorig jaar is dat toch vaak in het nieuws gekomen dat zelfs de meeste handelaars blij waren dat ze nu een vastgestelde datum kregen waarop ze mochten beginnen. Onze slimme staat kennende zal deze datum misschien al wel verstreken zijn, denkende dat we reeds in augustus in de Sint-mood zitten.

Gepost door: malicham | 08-10-03

kort maar krachtig JE HEBT GROOT GELIJK!!!
kerstmis valt dit jaar al in november btw :-p
pasen wordt verwacht in maart
:-p

Gepost door: twinkeltje | 31-10-03

Achterhaalde onzin... Gelul...op 25-12 nog steeds klagen over een sinterklaas terwijl de kerstman al rondtoert ...

Is dat niet net zo ziekje's ???????

Gepost door: Willem | 25-12-03

Klagen op 25/12 ? Beste Willem,
Als u goed gelezen had, had u gezien dat de "klacht" dateert van september, en de reacties zijn van oktober ! Dus ik denk niet echt dat wij "ziekjes" zijn..., trouwens waar dient deze site tenslotte voor, toch juist om zulke dingen eens te kunnen zeggen !

Gepost door: Rikki | 13-01-04

ff piepen hoi doe zo voort veel sucses gr tom

Gepost door: urukhai | 19-01-04

http://realistischliberaal.skynetblogs.be/ http://realistischliberaal.skynetblogs.be/

Gepost door: Klaas | 02-03-04

De commentaren zijn gesloten.