18-09-03

Teleurgesteld in het systeem

Ik ben een alleenstaande werkloze van 48 jaar en ik zoek nu zo'n 2 jaar naar werk!
Ik ben bediende van beroep, maar daarvoor ben ik blijkbaar te oud geworden.
Ik leef dus momenteel van mijn stempelgeld.
Begin deze maand stond mijn geld niet op de rekening en ik ging informeren bij mijn vakbond. Daar vertelden zij mij dat de rva mijn stempelgeld had ingehouden omdat ik in de loop van de maand september zou opgeroepen worden voor een gesprek en daarna zouden ze dan beslissen of ik verder zou betaald worden of niet. Ik neem aan dat de rva al eens een gesprek wil, maar dat die zo maar zonder te verwittigen mijn stempelgeld inhouden, dat vind ik wel heel kras! Nu ben ik eigenlijk genoodzaakt om naar het ocmw te stappen, maar daar moet je een maand op voorhand een aanvraag indienen om steun te kunnen krijgen! Hoe kan je nu op voorhand zoiets voorzien! Ik dacht dat een ocmw er was om te helpen indien je geen inkomen hebt. Vergeet het maar hoor! Als Belg heb je hier relatief weinig kans.
Resultaat: ik moet maar zien dat ik ergens wat te eten krijg en mijn rekeningen die moet ik dan maar laten liggen, met alle gevolgen vandien.
Dat zijn hier toch geen toestanden meer zeg! Noemen ze dat hier zorgen voor de mensen met een laag inkomen??? amai merci!!!
Ik zou maar al te graag aan het werk gaan, maar blijkbaar kan dat niet meer. Alleen nog een paar jobkes die een ander niet wil doen, daar kom je als 45+ nog voor in aanmerking. Ik ben heel teleurgesteld in heel het systeem.


11:46 Gepost door meinona | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

een idee Uit uw posting kan ik opmaken dat u dus geen vreemdeling bent,tja...dan heb je bitter weinig kansen hoor...

Gepost door: oscaar | 23-06-05

De commentaren zijn gesloten.