08-08-03

MIJN vier wielen !!

Ik doe mijn wagen naar de garage omdat er wat piepte ...
 
Kleinigheidje zei de garagist
 
Hoeveel gaat me dat kosten kosten ? " Kleine 100 euro "zei hij.
 
Ja , ik ben een vrouw en ik ken inderdaad niet veel van wagens ...maar nu ben ik echt wel kwaad !!
 
Ik bel vanmorgen of mijn wagen klaar is . Ja , geen probleem !
 
Hoeveel gaat het me kosten ? 512 euro  !!!!!!!!!!!
 
Hij had gezien dat de remmen ook aan vervanging toewaren !!
 
Kan dit zomaar ???? Hij had mijn telefoonnummer , indien er extra werken moeten uitgevoerd worden had ik hiervan op de hoogte gebracht willen worden .

Of is dat een normale gang van zaken in sommige garages ????
 
OK dat die remmen vroeger of later vervangen hadden moeten worden ...maar het is toch niet aan hem om dat op eigen initiatief te gaan beslissen of ik  400 euro extra wil spenderen op dit moment  !!!
 
Hoe los ik dit best op ??  Wie heeft zo'n ervaring al achter de rug ? Ben ik verplicht om te betalen ?
 
Ik ben nu toch wel echt boos ! Hij zal wel gedacht hebben , t'is maar een vrouw ...
 
Ik ga hem pas maandag aanspreken ...ik hou nog even mijn vervangwagen om te bekoelen !!
 

16:33 Gepost door meinona | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

hmz niet laten doen...
als je er niet om vroeg en je geen uitdrukkelijke toestemming gaf mag hij geen werken aan je wagen doen...

desnoods advocaatje of dreigen met testaankoop of ombudsdienst hé...

en voor de rest...

keep up tha sarcasm ;o)

Gepost door: The Gemini | 08-08-03

Andere garagist Indien je garagist voor een kleinigheid al 100 euro aanrekent, lijkt me er iets niet pluis. Maak in elk geval van je oren. De volgende keer zullen ze dit niet meer proberen. Aan de andere kant, goeie remmen zijn belangrijk. Maar 400 euro betalen voor nieuwe remmen ??? Zijn die van puur goud of zo ?

Gepost door: Kris | 08-08-03

ik durf het bijna niet zeggen !! Ik heb toch maar betaald ... Ik ben wel heel boos geweest en hij heeft wel een klant minder ..dat heb ik hem heel duidelijk gemaakt ...en iedereen die ik kan overtuigen in mijn kennissenkring zal er nu ook wel niet meer naar toe gaan !!!

uit protest !!

Gepost door: ik | 18-08-03

duur ? Wel, als een 'gewone' garagist op dit ogenblik tussen 35 en 55 euro per uur vraagt, rekent deze pipo al meteen 2 à 3 u aan (100 euro) voor 'een kleinigheid', en dan bovenop nog ruim 400 euro voor nieuwe remmen ??? Ga eens naar een autoshop, en vraag wat remmen kosten voor uw wagen. Reken dan een uur werk erbij, en dan kom je nog niet aan 200 euro ! Conclusie : deze afzetter heeft het wel gepresteerd om zeker 300 euro in zijn pocket te steken, op kap van een onwillend slachtoffer ! Zelfs al heb je blijkbaar betaald, zou ik nog zeker klacht indienen ! Trouwens, bij een onverwacht 'hogere' kost dan afgesproken, is het niet meer dan normaal dat de garagist de eigenaar verwittigd, en deze zal dan zelf wel beslissen deze dingen te laten uitvoeren. Niet meer dan normaal dacht ik ? Iemand in mijn vriendenkring ging jaren geleden naar een Mercedesgarage om een nieuwe uitlaat (avhterste deel) te laten vervangen, en de garagist heeft toen ongevraagd (omdat het volgens hem 'nodig' was) meteen ook maar nieuwe banden en remmen geplaatst, en een volledige uitlaat i.p.v. alleen de achterste pot... Rekening (toen) : ruim 80.000 fr. ! Heeft uiteindelijk ook alleen maar de gevraagde herstelling betaald, maar heeft wel wat moeite gekost, én een klacht ! Laat u zeker ni doen !!!
Trouwens : waarom moeten deze gasten zoveel aanrekenen ? Al eens uitgerekend wat u verdient per uur ? Waarom moeten die 3, 4 of 5 keer meer verdienen ? Om met een sleutel en schroevedraaienr rond te lopen ? Gvd, ik ben manager van een winkel met 6 personeelsleden, en ik ken mijn uurloon... Zijn dat dan supervedetten of wa ? Als ge ne gemiddelde garagist zijn smoelwerk beziet, heb ik al geen goesting meer om mijnen auto daar te laten ...
Gtz, r.

Gepost door: r. | 20-08-03

De commentaren zijn gesloten.